neljapäev, 18. veebruar 2016

Kolmas olümpiapäev

42. päev -4 °C, Lillehammer

Tänane öö nii meeldiv ei olnud kui eilne. Magama minnes oli palav, aga veepudeleid välja ei raatsinud visata ja kampsunit seljast ei viitsinud eemaldada. Juba sinna magamiskotti ronimine on paras katsumus, seega seda mitu korda järjest kindlasti teha ei soovi. Uni tuli kiirelt, aga ärkasin kell kaks kui Tšehhi tsikid naerma otsustasid hakata ja nad tegid seda kella neljani. Ma ei teagi, kas nad ise ei saanud aru, et nad tervet ülejäänud seltskonda sellega üleval hoiavad. Lavvust ronisin välja üheksast ja juba hommikul tundsin, et tuju pole kõige parem, aga kõik päevad ei olegi vennad. Üks tüüp on hakanud mulle kergelt närvidele käima ja võib-olla on see tujulangus temast tingitud ja eile õpetas Gaute meile lõkke ääres viipekeelseid roppuseid.

Hommik algas jälle kohviga ja seejärel suundusin end avalikku tualetti kasima. Leidsin boksi, milles oli peegel ja kraanikauss, seega sain oma protseduuridega vähe privaatsemalt tegeleda kui eile. Ma ei saanud täna midagi erilist ette võtta, sest kell pool kaks pidime olema laagris, et hakata tegelema Dream Day lastega, kes kunagi ei tulnudki. Ma ei saa aru sellest korraldusest siin, me näeme kõvasti vaeva, et  neid lapsi lõbustada ja siis nad ei tule kohale, sest nende õpetajad ei suuda neid hallata. Üks tüüp tegi näiteks pajatäie tainast, et pulga otsas saia küpsetamist õpetada ja kuna neid lapsi pidi olema 60, siis seda tuli ikka üüratu kogus. Kella neljani pidime ootama ja siis lasti vabaks. Päev oli aga juba rikutud ja palju väärtuslikku valget aega ootamise peale ära raisatud. Enne seda jõudsin õnneks kiirelt mäest üles ronida ja meeskondlikke suusahüppeid näha. Mitte küll tervet võistlust, aga midagigi. Päeva jooksul sai muidugi ka erinevaid inimesi võõrustatud, aga ka sellest hakkab veits siiber saama, sest kaua sa jõuad ühtedele ja samadele küsimustele vastata. 


Me kolmekesi tuleme...


Võõrustame


Sportlased saavad majas magada


Lage väli


Panoraam


Lage väli


Tornid


Üks hüppab


Vaade


Värav


Korraks ka päikest


Ikkagi Eestist


Lipuallee


Eesti


Leivategu


Küpsetavad


Selle jõe veest keedan kohvi


Homme ja ülehomme tulevad sarnased nagu täna, sest mõlemal päeval on mul kohustus olla ühest kolmeni lõkke ääres, seega kuskile kaugele ei ole aega minna. Loodan, et ärkan homme parema tujuga, sest siis mind need ebameeldivused nii väga ei häiri. Väsinud ja halva tujuga minu puhul kõik võimendub ja siis katsungi lihtsalt päeva üle elada. Lõpetuseks kaks videot.


See tümakas kõlab kõikjal


Leivategu



Kommentaare ei ole: