esmaspäev, 11. aprill 2016

Tagasi koolilainel

78. päev 9 °C, Elverum

Viimati külastasin klassiruumi enne Eestisse minekut. Pärast seda oli eksam ja kohe otsa see suusamatk. Täna rääkisimegi peamiselt sellest. Et matkal õpitu korralikult kinnistuks, jagasime end selle järgi gruppideks, kuidas telgis magasime. Iga grupp sai teema ja 45 minutit aega, et valmistada 10-minutiline ettekanne, mis hiljem ka teistle ette kanda tuli. Meie grupi teema oli laviiniohutus. Pidime rääkima, milliseid lumelaviine esineb, kuidas kaardil potentsiaalseid laaviiniohtlikke piirkondi tuvastada, millised on peamised vigastused ja surmapõhjused lume alla jäänutel ning kuidas inimesi otsida ning neid välja kaevata. Teised pidid rääkima esmaabist, laagriplatsi planeerimisest, grupi juhtimisest jne. 

Tänasest algasid ka ronimistunnid. Mina veel ronida ei saanud, sest olen selles grupis, mis alustab kolmapäeval. Mõtlesingi, et huvitav, mida me nüüd tegema hakkame kui enam suusatada ja uisutada ei saa. Kartsin juba, et spordiga ongi kõik. Saan siin ikka väga huvitavaid asju teha, selliseid, mida ma alati proovida olen tahtnud, aga kuidagi ei ole iseseisvalt selleni jõudnud. Siia tulemine on end juba praegu kuhjaga ära tasunud. Igatahes jään huviga oma esimest ronimistundi ootama. Käed on mul küll nõrgukesed, aga ehk on suusatamisega veidi rammu juurde tulnud. 

Üle pika aja oli ka norra keel ja kuna viimasest tunnist oli aega juba üksjagu möödas, siis alguses ei tahtnud kuidagi vedama hakata. Pidin ka Eestis käimise tõttu vahepeal ühest tunnist puuduma. Lõpus aga hakkas taas meenuma ja edaspidi peaks juba lihtsamini minema. Kui keegi räägib, siis endiselt midagi aru ei saa, aga näiteks poes silte lugedes juba üht-teist mõistan.


Glomma täna

Kommentaare ei ole: