laupäev, 16. aprill 2016

Õues

83. päev 9 °C, Elverum

Üle pika aja oli aega, et minna lihtsalt niisama kõndima. Ilm oli küll selline kahtlane ning esimesel katsel hakkaski vihma sadama, nii et tulin sama targalt tuppa tagasi, 10 minuti pärast aga oli päike väljas ning sain ikka oma jalutuskäigu ette võtta. Kuna polnud ammu saarel käinud, siis sinna ka oma sammud seadsin. Viimati käisin seal lumega ja praegu on kõik ikka nii teistmoodi. Jõgi on jääst vaba, kaldad on lume alt välja sulanud ning mätaskatused tilkusid. Kohe kuidagi avaram tundus. Pääsesin kohtadess, kuhu enne ei julgenud või ei saanud minna. Lumega oli raske eristada, kust algab jõgi ning lõpeb maa. Oli ilus nagu ikka. Jõe ääres uurisin kive, sest need on siin hoopis teistsugused. Suu kiskus naerule ja nii mõnus oli olla. Kuigi laupäev, nägin vaid mõnda inimest, needki peamiselt koertega jalutajad. Paar tundi kondasin seal ringi ning tulin teiselt poolt jõge koju tagasi. 


Muuseumi eksponaat


Enne saart muuseumis


Liivarand


Nagu polekski jõgi


Oja


Saare ja maa vahel


Inimtöö


On tõesti kevad


Ilm oli aga kuidagi eriti heaks läinud, seega tegin kodus termosesse kohvi ning läksin õue tagasi. Poest ostsin paki küpsiseid ning kõndisin üles kindluse juurde. Jälle kohtasin vaid mõnda inimest. Üleval parkisin end pingile ning lihtsalt nautisin vaadet. Jõin kohvi, sõin küpsiseid ja lihtsalt olin. Kui isu täis sai, valisin teise raja tulin alla tagasi. Koduteel nägin jõe peal jääkosklaid. Üldse on siin näha linde, keda ma Eestis ei ole harjunud nii palju nägema. Kasvõi harakad. Tartus on linnalinnud peamiselt hakid ja varesed, siin harakad. Iga päev näen neid pesa jaoks materjali tassimas ja pesa ehitavad nad rõdudele, katustele ning tulekahjutreppidele. Olen siin näinud linde, kelle liikigi ma peast ei oska määrata. Väga huvitav igatahes. 


Bad boys


Naised


Kindluse lähedal


Kindluse juures


Õhtupimeduses läksin veel korra õue ja kuulsin kuskilt kõva tümakat tulemas. Läksin siis muusika suunas ja juba eemalt sain aru, et heli tuleb Statoili suunast ning nägin ka midagi vilkumas ja helendamas. Lähemale minnes leidsin parklast eest bussi, mille kõik uksed olid pärani, sees võimas värvimuss ning kõvem reiv käis. Mäletate mu unenägu? Rändav reivibuss on päriselt olemas!

Kommentaare ei ole: