laupäev, 5. märts 2016

Winter activity day

58. päev -1 °C, Budor

Buss pidi väljuma 10.15, kuid hilines pool tundi. Meil muidugi paluti eelnevalt kirja teel lubada, et oleme õigeaegselt kohal, mida me ka olime. Budor on Elverumist umbes 30 minuti kaugusel ja siin ongi kombeks öelda teekonna pikkuseks sellele kuluv aeg, mitte kilometraaž. See oli selline pisemat sorti suusakeskus ja meenutas veidi Kuutsemäge, seega ei mingeid mägesid, kuigi asusime ikka suhteliselt kõrgel. Ilm oli pilves, seega ei olnud ka nähtavus kuigi hea. Lisaks meile oli seal palju ka kohalikku rahvast.


Avastasid, et lumi on pehme


Seltskond


Hea koht, kus laste sünnat tähistada


Korraldus jättis veidi soovida, aga muidu oli enam-vähem päev, kuigi jube palju oli niisama passimist ja seismist. Kokku oli meid umbes 150 ja jagasime end kolme gruppi. Seltskond oli päris kirev, meie kursusel on kõik Euroopast, aga teistes linnakutes õpib ka vähe eksootilisemaid isendeid. Lahe oli vaadata, kuidas osad neist seal lumes päris pööraseks läksid. Meie oleme lumega juba harjunud, sest õppime vastavat asja ja oleme seetõttu juba päris palju ka lumes hullata saanud, aga nemad vist mitte nii palju. Eriti naljakas oli neid suusatamas näha. Nagu Johan tabavalt ütles, siis nad nägid välja nagu seljale asetatud putukad kui nad kukkusid ja püsti üritasid saada. Igatahes jäi neid vaadates mulje, et suusatamine on maailma raskeim spordiala. Ka kahte eestlast nägin, aga alles lõpus ning terest kaugemale ma nendega ei jõudnudki. Kuna meid oli nii palju, siis iga grupp tegi erinevaid tegevusi erinevatel aegadel. Meie grupp alustas snowtubinguga. Ma paar korda viitsisin mäest alla lasta, sest kalle oli nõrk ja rohkem pidi kõndima kui liuglema. Seejärel oli aeg lõunat süüa ning siis tegime enda grupiga mõned mängud.


Esimene grupp mängib mänge


Snowtubing


Majakesed


Majakesed


Sööming


Sööming ja tubing


Peaaegu kõik


Mulle


Mängivad


Nico juhendab


Veidi peale kahte sain lõpuks suusad alla. Ikka jube suur vahe on, kas suusatad viletsate ära suusatatud suuskadega, mille saapad hästi sidemetesse ei istu, või uute ja õige pikkusega suuskadega. Ma lausa lendasin seal nõlvadel. Järgmiseks talveks muretsen endale kindlalt suusad, sest see on tõesti nauditav spordiala. Meid pandi seal mingit pisikest ringi suusatama, aga endale omaselt "kaldusin" etteantud rajalt kõrvale ja tõmbasin metsade vahele. Väga mõnus oli, enamus ajast vaikus ja üksindus, vahel harva tuli mõni norrakast suusataja vastu, kellega siis seltsimehelikult noogutada saime. Pikalt muidugi nautida ei saanud, kolmeks pidin end tagasi sättima, sest siis oli aeg koju sõita.


Tareke


Murdunud ladvaga mänd


Kuused, männid


Tareke


See valgus


Venitab


Rajad


Ning lõpetuseks veel mõned videod, mis ajaviiteks filmisin kui me mänge mängisime. Saate ka veidi aimu, millega ma siin täpsemalt tegelema pean.



Pidid istuma tagumise põlvedele


Pidid käsi kasutamata püsti saama


Pidid köit puudutamata sellest üle saama

Kommentaare ei ole: