neljapäev, 9. juuni 2016

Viimane loeng

137. päev 20 °C, Elverum

Nina on paistes ja kaetud kõva koorikuga, mida ma iga natukese aja tagant sheavõiga pehmendada üritan. Korraliku teise astme põletuse suutsin saada. Õnneks valutab ainult natuke. Klassikaline liustikult saadud trauma, mis õnnestus saada ainult minul.

Täna oli viimane loeng, tegelikult läheme kooli ka esmaspäeval, et loosiga endale eksami sooritamiseks aeg tõmmata, aga õppetööd enam ei toimu. Loodan, et loosiõnn naeratab ja saan eksami teha kolmapäeval, siis jääks neljapäev veel viimaste otsade kokku tõmbamiseks, sest reede hommikul kell kuus asun siit bussiga lennujaama poole teele. 

Rääkisime eksamist, aga midagi konkreetset teada ei saanud. Põhimõtteliselt peame teadma kõike, mida siiani õppinud oleme. Kohapeal peame ette valmistama 120-minutilise tunni ja teema saame teada alles vahetult enne seda. Peame oskama rääkida didaktilisest relatsioonimudelist, heuristilistest lõksudest jms. Lisaks peame tundma kaarti ja oskama rääkida, mida mingid märgid ja jooned kaardil tähendavad. Kindlasti midagi veel, mille peale ma hetkel ei tule. 

Kuna tegu oli viimase loenguga, kiskus Gaute veidi emotsionaalseks. Nutma päris ei hakanud, aga rääkis, kuidas me kõikidest gruppidest ta lemmikud olime ning et õppis meilt palju. 

Koju tulles koristasin ära enda toa, mis alati jube sassi läheb kui ma matkalt tulen. Ja siis läksin magama - keset päeva.

Kommentaare ei ole: